Parkinsondiëtist.

In 2010 heb ik de scholing gevolgd voor specifieke deskundigheid op het gebied van voeding bij Parkinson. Daarmee ben ik diëtist binnen ParkinsonNet.

Voeding bij Ziekte van Parkinson.
Wanneer u de ziekte van Parkinson heeft kan het zijn dat het eten en drinken nietmeer gaat zoals u altijd gewend was. U kunt last krijgen van bijvoorbeeld:

  • misselijkheid
  • verminderde smaak en reuk
  • vertraagde maagontlediging
  • kauw- en slikproblemen
  • obstipatie
  • ongewenst gewichtverlies
  • verminderde werking van Levodopa bij eiwitrijke maaltijden

Het is belangrijk hierover te praten met een dietist. Zij kan u, indien nodig, helpen bij het afstemmen van de voeding op de Parkinsonmedicatie, het verbeteren van de voedingstoestand en het leveren van een bijdrage aan de behandeling van maag- en darmklachten.

 Wat is ParkinsonNet?
Het ParkinsonNet bestaat uit regionale netwerken van zorgverleners die gespecialiseerd zijn in het behandelen en begeleiden van patiënten met de ziekte van Parkinson of Parkinsonismen. De netwerken zijn gecentreerd rond maatschappen neurologie van de regionale ziekenhuizen. De regionale netwerken bevinden zich door geheel Nederland.  Dat betekent dat elke Parkinsonpatient  terecht kan bij zorgverleners die zich hebben gespecialiseerd in de ziekte van Parkinson.

Waarom ParkinsonNet?
Als gevolg van de ziekte van Parkinson kunnen problemen ontstaan met het uitvoeren van dagelijkse activiteiten. Bijvoorbeeld moeite met lopen, aankleden, spreken of eten. Door de grote verscheidenheid aan problemen zijn vaak meerdere zorgverleners bij de behandeling betrokken. 
Het is belangrijk dat zorgverleners specifiek deskundig zijn maar het is ook belangrijk dat zij de behandeling goed op elkaar afstemmen.

Voor meer informatie: www.parkinsonnet.nl